Ankerhus Akademi

 

Presencing Retreat


Møder du på arbejde med hjertebanken og koncentrationsbesvær? Er du ikke længere den leder, du drømmer om at være – men i stedet fyldt af uro, rastløshed og alt for meget arbejde, som du forsøger at knokle dig ud af? Så meget, at der ikke længere er overskud til familien derhjemme?

Så kan Presencing Retreat være noget for dig.

Med træning i Presencing og rolig tilbagetrækning får du kontakt til dit inderste og genopdager passionen for dit arbejde og liv. Med stilhed som eliksir træner du din evne til at være nærværende. Til at være rummelig og robust og fokusere på det, der giver DIG lyst til at bidrage til verden.


Fordybelse i presencing

Giv dig selv fire dage i eksistentiel fordybelse. Med retrætestedet Strandgaarden ved det smukke Helgenæs på Djursland er rammen sat for et Retreat, hvor du vil udforske nye dybder i dig selv.

Du får mulighed for at trække dig tilbage fra hverdagens distraktioner og får sat fokus på stilhed, langsomhed og fordybelse. Det åbner op for den eksistentielle dimension og spørgsmål såsom: hvad er mit formål, hvad er meningen med mit liv.

Teori U og viden fra gamle visdomstraditioner bliver vores kompas under retreatet, og med det centrale begreb Presencing vil vi blive trænet i at sanse og lytte til det emergerende – det, der er på vej hen i mod os. Når først du giver slip på det gamle, bliver du i stand til at tage imod livets skabende kraft. Vi alle sammen har en indre kilde af visdom, kraft og hjertets dybere kvaliteter. Og når du først er i kontakt med kilden og dit autentiske jeg, så vil du for alvor kunne forbinde dine ambitioner og potentialer med dit højeste livsformål.

Forløbet sigter på at frigøre sindet fra dets vanemæssige tilbøjeligheder, så du kan se på livet med friske øjne. Du vil derfor øve dig i at være til stede i nuet, at sanse og mærke dig selv. Du vil også fordybe dig i og træne hjertets dybere kvaliteter med det sigte at åbne hjertet mere helt – både over for dig selv, din fremtid og helheden.

Endelig vil vi foretage modige skridt hen i mod at give slip på den indre modstand, der så ofte lammer os med frygt. På vejen ind til vores autentiske jeg bliver vi nemlig nødt til at overskride en række tærskler – blandt andet vores selvretfærdige og dømmende stemme, frygtens lammende stemme og vores kyniske stemme, der lukker vores hjerter. Det er disse tærskler, der skal forceres – og hvis vi finder modet til det, muliggør vi en transformationsproces, der åbner op for vores indre kilde til visdom, kreativitet, kraft og alle hjertets dybeste kvaliteter.

Frugterne, du høster af denne transformationsproces, er et mere autentisk, passioneret, meningsfuldt og visdomsfuldt liv. At leve med et åbent hjerte og større mod vil være til glæde for både dig selv, dine omgivelser og helheden.

 

Stilhed og langsomhed som arbejdsform

Med stilhed og langsomhed som det primære fokus vil Retreatet være en kombination af korte oplæg, guidede processer, refleksion og dialog, såvel individuelt, parvis som gruppevis. Der vil være vandreture i naturen i stilhed, kropsprocesser, stilhedsprocesser, Mindfulness og guidede meditationer, herunder hjertemeditation og træning fra forskellige visdomstraditioner. En mindre solo-tilbagetrækning er en del af Retreatet. Der vil også være metoder, der har potentiale til handlingsforpligtende skridt fremad.

 

Praktiske informationer

Forudsætninger for deltagelse
Der kræves ingen særlige forudsætninger for deltagelse, heller ikke forkendskab til Teori U. Du har en oprigtig lyst til og længsel efter en personlig transformationsproces og kan tage rimelig ansvar for eget liv. Hvis du lider af uhelbredelig sygdom, er diagnosticeret med en psykiatrisk lidelse eller sygdom, eller er i behandling med psykofarmaka, så tal med din læge om, hvorvidt det er forsvarligt at deltage på Retreatet.

Holdstørrelse
Små og overskuelige hold med max. 14 deltagere, således at holdstørrelsen underbygger processernes formål: Den visdom, der kommer ud af stilhed, langsomhed, ro og fordybelse.

Sted
Strandgaarden
Esby Strandvej 8, Esby
8420 Knebel
Danmark

Dato og tidspunkt
NB:
Retreatet er pt ikke på programmet. Kontakt Bensaid Vincent Jlil ved interesse – se kontaktinfo til højre.

Pris
Prisen er 4.900,- kr. i enkeltværelse. Prisen er inklusiv moms for private og eksklusiv moms for virksomheder.
Opholdet inkluderer tre daglige vegetariske, økologiske måltider (uden sukker) samt te med frugt for- og eftermiddage.

Medbring           
Medbring varme sokker eller sko til indendørs brug, sweater/tæppe og eventuelt pude/skammel til meditationsbrug, vækkeur (ikke via mobiltelefon), løst fritidstøj til kropsarbejde, lommelygte, samt godt overtøj/fodtøj til vandreture på mark og i skov.

Tilmelding
Din plads på kurset er sikret, når du har sendt en e-mail med navn, adresse og telefonnummer til info@ankerhus.dk og har indbetalt det fulde beløb på konto nr. 3409 – 11387373
Ved afbud op til en måned før kurset tilbageholdes 800 kr. i administrationsomkostninger; efter den dato refunderes intet. Hvis kurset aflyses fra arrangørens side, får du naturligvis det fulde beløb tilbage.